Competities

Onze eigen competities

Leden zijn geheel vrij om aan onze eigen (interne) competities mee te doen. Kom je boulen dan doe je mee, kom je niet: ook prima, maar dan loop je misschien de kans mis om aan het eindtoernooi mee te mogen doen. Daarvoor moet je tenminst 20 wedstrijden hebben gespeeld.

Gedurende het jaar spelen we twee competities, een zomer- en een wintereditie die elk worden afgesloten met respectievelijk een 'Van zomer naar herfst-' en een 'Van winter naar lente toernooi'. Bij deze toernooien is de stand op de ranglijst bepalend voor de samenstelling van de teams. Men speelt het gehele toernooi met dezelfde partner. Stel dat er 48 leden aan een dergelijk toernooi meedoen dan speelt de nummer 1 met de nummer 48, de nummer 2 met de nummer 47 en zo verder. Op die manier komen er zeer verrassende koppels tot stand.

In verband met de beperkende 'Corona-regels' wordt er gespeeld op de helft van de beschikbare banen, zijnde 9 stuks. Hoeveel leden er op hetzelfde moment mogen spelen is geheel afhankelijk van de overheidsregels. Soms mag je met slechts twee mensen tegelijk sporten en soms is het met vier. Te allen tijde geldt dat de regels - zowel van de overheid, als ons eigen protocol - strikt moet worden nageleefd.

👉 Klik hier om de laatste standenlijst in te zien.


Competities met andere verenigingen

Sinds enige jaren doet Boulevaart mee aan de 'Dorpencompetitie'. Een competitie waar diverse jeu de boules verenigingen uit de regio deelnemen. Met veel enthousiasme en succes spelen onze leden in wisselende samenstelling tegen andere teams. Het is altijd goed om je krachten te meten met andere tegenstanders, onder andere omstandigheden en op andere banen.