Clubkampioenschap doubletten

Voor vandaag (8-8) stond het clubkampioenschap doubletten op het programma. In dit toernooi speel je dus met 2 tegen 2 in een samenstelling waarbij je je partner zelf hebt uitgezocht. Echtparen, partners of gelegenheidsduo’s; je kunt het zo gek niet bedenken. Het toernooi is gespeeld in vier ronden, dus vier gewonnen wedstrijden was de garantie om in de prijzen te vallen.

Eén doublette slaat zich al jaren op de borst dat ze dit toernooi al twee keer hebben gewonnen. Dat was echter in het verre verledenen dus werd er met hun kansen nauwelijks rekening gehouden.

Maar zie wat er na de vier ronden uiteindelijk uit kwam rollen:

Op de vijfde plaats eindigde het gelegenheidskoppel Toon de Been en Anton Vermeulen met 3 gewonnen wedstrijden. Ook 3 gewonnen wedstrijden voor Tom van Gils en Leo Vermeulen die vierde werden. Met ook 3 gewonnen wedstrijden werd het echtpaar Gerda en Jan Braun derde, terwijl de tweede prijs ook weer naar een gelegenheidskoppel ging: Cor Franken en Adrie van Oosterhout die vier wedstrijden op hun naam wisten te schrijven. De eerste prijs ging na jaren wederom naar Arjan Frenks en Theo Lammers met ook vier gewonnen wedstrijden, nauwelijks een gelegenheidsduo te noemen, want zij zijn al jaren zeer innig met elkaar verbonden 🤪.

Al met al een heel mooi toernooi met spannende en sportieve wedstrijden (de langste duurde maar liefst 1,5 uur). Niet in de laatste plaats te danken aan het mooie weer (met slechts één buitje) en last bus not least de mensen die de catering hebben verzorgd.