"> ');

 

Sportief omdat jeu de boules (oftewel petanque) een serieuze sport is. Velen kennen het alleen van een partijtje op de camping, compleet met gekleurde plastic ballen. In de landen ten zuiden van ons - en met name in Frankrijk - kun je het gerust beschouwen als een nationale sport. Tijdens een vakantie daar is er altijd wel ergens een dorpspleintje waar een petanque toernooi wordt gespeeld. Ook als toerist ben je over het algemeen welkom om mee te spelen. Je winstkansen moet je echter niet te hoog inschatten. Ook in ons land kennen we diverse nationale competities onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Recreatief omdat we bij Boulevaart weliswaar meerdere competities kennen, maar de nadruk toch meer ligt op het recreatieve karakter. Competitie is leuk, winnen ook, maar niet ten koste van alles. Deze competities worden echter alleen binnen de vereniging gespeeld. Dat wil niet zeggen dat we de blik niet ook naar buiten richten. Regionaal nemen we al jaren deel aan een Dorpencompetitie zodat we de mogelijkheid hebben om ook buiten de vereniging onze krachten te meten.

Competitief omdat we -zoals gezegd - ook onze eigen competities spelen. Daarnaast organiseren we in de loop van het jaar een groot aantal toernooien. Toernooien waar een groot gedeelte van onze leden trouw aan deelneemt en waarbij we altijd leuke prijzen ter beschikking stellen.

Sociaal omdat het een uitstekende mogelijkheid is om met andere mensen in contact te komen en te blijven. Boulevaart heeft een aantal alleenstaanden in het ledenbestand en met name voor hen zijn deze sociale contacten erg voornaam. Het is de belangrijkste pijler van onze vereniging. Ruim voor het begin van de wedstrijden zijn veel leden aanwezig om met elkaar een praatje te maken. Hebben we een toernooi dan is het na afloop gezellig genoeg om nog even te blijven en een consumptie te nuttigen.

Laagdrempelig omdat lid worden wel heel eenvoudig is. Je kunt zelfs een aantal weken 'proefdraaien' voordat je besluit om definitief lid te worden. Inschrijfformulier invullen en klaar is Kees. Ook voor de contributie hoef je het niet te laten, deze kan geen reden zijn om geen lid te worden.