Snerttoernooi 19-1-2020

Het heeft er enige tijd naar uitgezien dat het een snerttoernooi zonder snert zou worden. Er kwamen maar geen reacties op de verzoeken om dit jaar de vers gemaakte snert te verzorgen. Omdat we perse niet naar soep uit blik willen (boulers spelen tenslotte ook niet met plastic ballen) is er zelfs verse snert van een plaatselijke slager geproefd. Dit viel zò tegen dat Door zich heeft opgeworpen als reddende engel. Zij heeft dit jaar de snert verzorgd. Niet voor de eerste keer want in het verleden hebben we al eens eerder van haar kookkunsten mogen genieten. Het is telkens weer – gelet op de vele positieve reacties - een groot succes.

Om in alle rust van de soep, roggebrood en spek te kunnen genieten is besloten om het toernooi in drie ronden (uiteraard mêlee) te spelen. Koffie is geschonken zonder dat de leden daar hun consumptiekaart voor hoefden te trekken. Voor de eerste keer is de koffiedienst tijdens een toernooi opgesplitst in een ochtend- en  middagploeg. Annie en Miel hebben de ochtendsessie (inclusief koeken) verzorgd. Diny en Ton (van Dongen) hebben de middagsessie voor hun rekening genomen, inclusief het serveren van de snert.

Na de drie ronden boulen hebben de wedstrijdleiders (Ad & Ad) de balans opgemaakt. Diny en Ad hadden voor 14 prijzen gezorgd, zodat een groot deel van de 48 (!) deelnemers daardoor in die prijzen viel. De eerste drie prijswinnaars worden traditiegetrouw hier altijd vermeld. Glorieus winnaar is Cees Polak geworden met (uiteraard) 3 gewonnen wedstrijden en maar liefst 33 pluspunten, hetgeen uitzonderlijk is. Tweede werd Annemarie Vermeulen met 19 pluspunten, waarna Corrie Rommens en Ad de Veth de derde plaats hebben gedeeld. In totaal waren er maar liefst 8 deelnemers met drie gewonnen wedstrijden. De complete uitslag wordt via de mail naar alle leden gestuurd.

Nog een prettige bijkomstigheid: voor de 2021-editie van dit toernooi heeft zich al een echtpaar bereid verklaard de erwtensoep te willen verzorgen.

-----------------------------------------------------------------------------