Wat gebeurt er zoal


Tête à tête toernooi

Het tête à tête toernooi: je hoeft er niet zo vroeg voor uit je bed als voor het dauwtrappen, de prijzen vindt je niet op de kramen van de jaarmarkt in Den Hout en de muziek bij het Jazz Festival klinkt stukken minder dan het geluid van een carreau. Dat waren voldoende redenen om 28 leden naar onze boulebanen te lokken. Met 28 deelnemers weliswaar 2 minder dan vorig jaar, maar desalniettemin niet minder gezellig, mede dankzij het mooie weer.
Eén tegen één partijen blijken een
 stuk vlotter te verlopen dan de doubletten zodat Ad Musters (de wedstrijdleider) heeft voorgesteld om geen 4, maar 5 partijen te spelen. Het computerprogramma voorziet in een tussentijdse wijziging dus zo gezegd zo gedaan.
Na deze 5 partijen heeft Ad de eindstand op kunnen maken. Drie mensen hadden vijf partijen gewonnen zodat uiteindelijk het aantal ‘pluspunten’ de rangschikking bepaalde. Paul Plasmeijer werd derde, Theo Lammers tweede en winnaar van dit toernooi is Johan Bax geworden.
Geen foto van de drie eerst geëindigden maar een groepsfoto van alle deelnemers omdat Diny en Ad er voor hadden gekozen om iedereen in de prijzen te laten vallen.

Een koffiedienst was niet voorzien maar dankzij de bereidwilligheid van diverse leden was er altijd wel iemand om voor de koffie e.d. te zorgen.

-----------------------------------------------------------------------------

Dames- en herentoernooi

De dames en de heren spelen ieder in een eigen poule. Daarom heet het ook het ‘Dames- en herentoernooi’, een jaarlijks terugkerend evenement; dit keer met 33 deelnemers.Het weer: als Ad de Veth niet meedoet kun je er donder op zeggen dat het weer bijlange niet zo mooi is dan wanneer hij wèl aanwezig is. Desalniettemin viel het alles mee. Behalve een paar druppeltjes is het de hele dag goed te doen geweest. De wedstrijden: spannend met verrassende winnaars en talenten (Mariet Bax en Adrie van Oosterhout) die zich deze dag bevestigden. Ook met deelnemers waarvan je niet verwacht dat ze met nog 3 boules in de hand ‘het punt pakken’. Dat bevestigt maar weer eens hoe graag sommige van onze leden de wedstrijd naar zich toe willen trekken.
De uitslagen dan. Bij de dames werd Wil Wortel 3e, José van Groesen 2e en werd Mariet Bax met vier gewonnen wedstrijden winnares. Gezusterlijk eerste en tweede dus.
Bij de heren werd Ad Musters 3e, Leo Vermeulen 2e en was Adrie van Oosterhout, ook met vier gewonnen wedstrijden de sterkste.
Niet alleen voor de leden op de plaatsen 1 t/m 3 waren er prijzen. Voor de dames waren er drie linnen tassen beschikbaar gesteld door Corry Rommens in diverse thema’s door haar beschilderd. Wannahaves dus.
Al met al een zeer geslaagd toernooi dat met betere weersvooruitzichten waarschijnlijk iets meer deelnemers had opgeleverd.

-----------------------------------------------------------------------------

Photo Album


Samen boulen is samen sociaal actief bezig zijn

Een toernooi om mensen van buiten de vereniging kennis te laten maken met Boulevaart. En dat is prima gelukt met 19 niet-leden. Niet in de laatste plaats dank zij het prachtige voorjaarsweer. Ook de verzorging van de gehele dag heeft bijgedragen aan een positieve beleving bij zowel leden als niet-leden. Voor iedereen was de koffie en thee de gehele dag gratis, was er een heerlijk kopje groenten- of tomatensoep, een broodje naar keuze en een consumptie. Wat wil je nog meer ? Winnen natuurlijk. Maar dat was niet voor iedereen weggelegd. De meeste deelnemers verliezen wel eens een partij en degene die geen enkele partij van de vijf verliest valt eigenlijk automatisch in de prijzen. Het toernooi was in tweeën opgedeeld. Onze leden speelden onderling een toernooi, terwijl de leden met een introducé in een aparte poule waren ingedeeld. Meerdere winnaars dus, met verrassende uitslagen.

In de poule met de eigen leden werd Paul Plasmeijer derde, Arjan Frenks tweede en ging het “talent van het jaar” Jos van Oosterhout met de eerste plaats aan de haal.

Bij de poule met deelnemers met introducé’s (maar liefst 18 stuks) was de derde plaats weggelegd voor Ad de Veth en José van Hooijdonk, werden Johan Bax en Joop de Moel tweede en konden Toon de Been en Tini van de Vooren de eerste prijs ophalen.

Dank aan allen die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Blader eens door de foto’s voor een impressie van deze heerlijke dag.

-----------------------------------------------------------------------------

Van winter naar lente toernooi

Als de winter overgaat in de lente spelen wij traditioneel en heel toepasselijk het “Van winter naar lente toernooi”. Traditioneel was ook het weer deze keer navenant en is met een heerlijk zonnetje dit toernooi gespeeld. De nummer een speelt hierbij met de nummer laatst, de nummer twee met de nummer voorlaatst, enzovoort, mits je tenminste 20 wedstrijden in deze competitie hebt gespeeld. Door een aantal afzeggingen was het even puzzelen voor de wedstrijdleiding, maar uiteindelijk is het gelukt om 18 doubletten (36 leden) aan de start te krijgen. Zoals gewoonlijk speelde de gezelligheid de boventoon. Winnen is leuk, maar niet ten koste van alles. Na afloop van het toernooi werden door Ad Musters eerst de winnaars van de wintercompetitie (doubletten en tripletten) gehuldigd.
Nummer drie in de tripletten-competitie is Bert Segeren geworden met Johan Heemskerk op de tweede plaats. Johan Bax eindigde hierin als eerste.
Voor Paul Plasmeijer was de derde plaats weggelegd in de doubletten-competitie, werd Toon de Been tweede en het zal niemand verwonderen dat Johan Bax wederom werd gehuldigd voor de eerste plaats.
Dan het toernooi. Door van de Reijt en Ad Musters werden hierin derde, José van Groesen en Johan Bax tweede en was de overwinning en eerste plaats voor Hans van der Lingen en Sjel van Helmond met vier gewonnen wedstrijden en een positief puntensaldo van 43 (!).
Door een opgelopen blessure kon Cor van Fessem niet deelnemen. De banen waren desalniettemin door hem onderhanden genomen en heeft hij zich inzet voor de catering.
We kijken nu al vooruit naar het toernooi van 7 april waarbij deelnemers uit onze gemeente van harte zijn uitgenodigd.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carnavalstoernooi

Omdat de vaste verslaggever door griep geveld was is Ad de Veth zo vriendelijk geweest om in woord en beeld verslag te doen van ons Carnavalstoernooi.

Ons 2e toernooi van 2019 werd als vanouds een zeer gezellig samenzijn, waarbij de weergoden ons nog maar eens een keertje goed gezind waren.
Nadat de wedstrijdleiding (Ad de Veth) de deelnemers ontvangen had met de uitleg hoe er zou worden gespeeld ging het toernooi van start met 35 deelnemers, dus 3 tripletten. In eerste inst
antie nog een foutje in de software, was snel opgelost en kon er worden gespeeld.
Na de eerste ronde was er voor de deelnemers een gratis kopje koffie, na de tweede ronde een gratis kop soep, ook weer gemaakt door Han de Veth, zo ging de laatste ronde tussen 16.15 uur en 16.30 uur van start.
Na afloop van de laatste ronde kon nog net tijdig de prijsuitreiking plaats vinden, dit wegens één langdurige partij. Dat moest wel snel gebeuren, want enkele deelnemers moesten rond 18.00 uur bij ‘Ons Thuis’ zijn. Het bleek de winnares van dit toernooi te zijn, en het mag niet zo zijn dat de nummer één niet meer aanwezig is bij de prijsuitreiking. Er waren in totaal 5 deelnemers met 3 gewonnen partijen.

Uitslag:
1e Henny Segeren
2e André van de Reijt
3e Bert Segeren
4e Johan Bax
5e Door van de Reijt 

In totaal waren er 14 prijzen in de vorm van planten voor binnen en buiten.

Hierna zijn er verschillende leden wat blijven hangen en hebben gezellig met elkaar zitten nakaarten.
Op zeker moment kwam Adrie van Oosterhout binnen stappen, om te boulen voor de dinsdagavond.  
Toen werd er besloten alsnog maar met totaal 9 leden een partijtje te spelen, dan was Adrie toch niet voor niets gekomen.
Dit werd wel door hem gewaardeerd.


-----------------------------------------------------------------------------

Snerttoernooi

Wat is er mooier op zo’n zonnige winterdag dan een snerttoernooi. 36 Leden konden dus niets mooiers verzinnen en zijn vol goede moed aan dit toernooi begonnen. Vier ronden mêlee; na de eerste ronde een verwarmend kopje koffie of thee en na de tweede ronde een kom snert, roggebrood met spek en een flink stuk rookworst.

Een deel van de aanwezigen heeft hiervan binnen bij de kachel genoten en een ander deel heeft heerlijk in het zonnetje de soep en bijbehorende accessoires genuttigd.

Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan.

Na die vier rondes heeft de wedstrijdleiding de eindstand op kunnen maken. Frie de Been is met vier winstpartijen en 27 pluspunten 1e geworden. Met slechts één pluspuntje minder werd Rian Vervuren 2e en Paul Plasmeijer moest genoegen nemen met de 3e plaats omdat hij op zijn beurt weer één pluspuntje minder had dan Rian.

Een tegoedbon, blauwe druifjes, chocomel met slagroom, bloemenvazen  en rookworsten: dat waren de keuzes uit het prijzenpakket. Ieder nam zijn deel.

Dank aan Tonnie Segeren en Marij Boelaars voor de heerlijke erwtensoep, Ad en Ad voor de wedstrijdleiding en de deelnemende leden voor hun inzet.


-----------------------------------------------------------------------------

Kersttoernooi


Hoe leuk kan een jeu de boules toernooi zijn?

Heel leuk als je voor de verandering speelt op een totaal andere ondergrond. Dat vond een aantal bestuursleden in het verleden blijkbaar ook; vandaar dat ons Kersttoernooi al jaren wordt gespeeld in de binnenbak van onze plaatselijke manege (officieel genaamd Pensionstal Zeggezicht).

Al jaren zijn wij voor dit toernooi te gast bij de familie Lievens die ieder jaar weer onze leden tussen de wedstrijden door voorziet van een hapje en een drankje.

Ook dit jaar hebben maar liefst 48 leden met hun hoeven in het zand gestaan om te kijken wie de sterkste was. Onze weermannen hadden aan alles gedacht, zelfs een laagje sneeuw om er een ècht Kersttoernooi van te maken. Er is - zoals gebruikelijk - gespeeld in vier ronden en warempel: omdat we om 4 uur de plaat moesten poetsen (de bak verlaten) is precies op dat moment de laatste boule gegooid en kon de uitslag worden opgemaakt. Niet alleen de vereniging had voor prijzen gezorgd, ook Mariet Bax, Corrie Rommens en Ria van Fessem hebben daar aan bijgedragen. Veel prijzen en dus duurde de prijsuitreiking langer dan normaal.

Zes leden met vier gewonnen wedstrijden en we noemen de eerste drie: Ad Musters is toernooiwinnaar geworden, gevolgd door Cor van Fessem en Johan Bax op de derde plaats. Het is nog lang gezellig gebleven in de kantine.

Een toernooi als dit kan alleen maar slagen als mensen zich inzetten om: de wedstrijdleiding op zich te nemen, te zorgen voor - met mooie kersttakjes - versierde telborden, de banen uit te zetten, met enorme inzet proberen het toernooi op hun naam te schrijven.


Dank aan de winnaar die heeft bijgedragen aan dit artikel.

-----------------------------------------------------------------------------

Sinterklaas-Brunch-ToernooiHij is weer in het land. Ook voor ons dus dè tijd om een toernooi ter zijner eer te organiseren. Met een koude oostenwind behoorlijk frisjes, maar dat kun je Sint natuurlijk niet verwijten. Traditioneel is het ons Sinterklaas-Brunch-Toernooi zodat er naast de speelronden voldoende tijd moet overblijven voor de koffie, soep, broodjes en wat dies meer zei. Koffie met banketstaaf na de eerste ronde en na de tweede een verwarmende kop soep van Han met keuze uit groenten of kippen. Met deze temperatuur ging dat er best in. Na de derde ronde was de einduitslag bekend. Dit keer waren er als uitzondering geldprijzen voor de eerste drie. Weliswaar chocolade geld, maar toch….

Door van de Reijt kreeg een envelop met de derde prijs, Toon Wouters een met de tweede en Ad de Veth (himself) kreeg het meeste snoepgeld als eerste prijs. Feitelijk waren er alleen maar prijswinnaars, want Diny en Ad hebben voor alle deelnemers kadootjes gemaakt die vol verwachting zijn opengemaakt. Dat een paar leden niet (of slechts beperkt) hebben meegedaan is velen niet opgevallen zodat het een complete verrassing was dat de goedheilig man en zijn helper hierna hun intrede deden. Sint Nico-laas en zijn Zwarte Piet hebben dit toernooi extra kleur gegeven met hun aanwezigheid. Aan Zwarte Piet is de hele discussie omtrent zijn voorkomen geheel voorbijgegaan. Hij was, zeer traditioneel, voorzien van rode lippen, gouden oorringen en een volle zwarte haardos met krullen. Sint was daarentegen zeer ingetogen en straalde de waardigheid uit die we van een dergelijk vroom persoon mogen verwachten. In het grote boek was voor een aantal leden een passend verhaal opgetekend, dat door Sint geheel op rijm is voorgedragen. Naast de voorzitter mochten diverse leden bij Sint komen en werden op een soms strenge, maar altijd vermakelijke toon, toegesproken. Gezeten op een stoel, want Sint’s frêle knieën staan niet toe dat ons soort zwaargewichten daar op plaats neemt.

Toen Nico Haasdijk later op de middag ook nog een kijkje kwam nemen en vroeg hoe het was geweest zei ik: “Nico, het was geweldig, je had er bij moeten zijn.”

Niet in de laatste plaats was de dag zo’n groot succes omdat de dames in de keuken de zaakjes weer prima voor elkaar hadden. Han, Ria, Corrie en later ook Gerda: “Bedankt, we zijn niets te kort gekomen.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wijntoernooi

Oktober is per definitie de wijnmaand. Niet vreemd dus dat wij in deze maand ons wijntoernooi organiseren. Dit jaar met 38 deelnemers, prima weer en een dito sfeer. Vier ronden mêlee met lange en spannende partijen, soms duurden die wel vijf kwartier. Tussendoor een kopje koffie, een kopje soep van Ria van Fessem en een stokbroodje kammewattus. Door de goede zorgen van Wil en Cees Wortel en voornoemde Ria kwamen de deelnemers dus niets te kort, behalve misschien een dosis geluk om de partij naar zich toe te kunnen trekken.
Geluk was niet de reden voor de uiteindelijke winst van het toernooi door Toon de Been, die na de overwinning in het “Boules by light by night” ook nu weer de eerste prijs in de wacht sleepte. Ed Thiele werd zeer verdienstelijk tweede met slechts 4 punten verschil uit de vier gewonnen wedstrijden en Johan Bax als derde met op zijn beurt 5 punten verschil met Ed. Ieder mocht op zijn beurt kiezen uit de prijzentafel en waarempel: de flessen wijn hadden bij iedereen de voorkeur. Ook voor de leden op de plaatsen 4 t/m 11 waren er prijzen variërend van pasteitjes met ragout tot (al dan niet Franse) kaasjes. Alle winnaars vindt je terug op de groepsfoto. Enkele prijswinnaars hebben hun prijzen gedeeld met de nagebleven leden die onder het genot van een wijntje of een andere (al dan niet alcoholische) versnapering en hebben de wedstrijden van dag nog even doorgesproken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------