Wat gebeurt er zoal


Van zomer naar herfst toernooi 2019

In september is het tijd voor het ‘Van zomer naar herfst toernooi’. Zo ook vandaag, waarop de zomer letterlijk én figuurlijk afscheid neemt en de herfst welkom heet. Tevens is dit de gelegenheid om de winnaar(s) van de zomercompetitie te huldigen. Zowel het podium van de doubletten- als van de triplettencompetitie.

Bij de doubletten is Johan Bax wederom eerste geworden, Henk Wijnen (verrassend) tweede en Adrie van Oosterhout derde.

In de einduitslag van de tripletten competitie komen we een paar dezelfde namen tegen. Johan Bax werd ook hier eerste, Adrie van Oosterhout tweede en legde André van de Reijt beslag op de derde plaats. Met de medailles om hun nek werden zij in de bloemetjes gezet.


Het toernooi was - mede gezien de perfecte weersomstandigheden - wederom een succes. 44 Deelnemers waarbij de nummer 1 van de eindrangschikking van de doublettencompetitie speelde met de nummer 44, de nummer 2 met de nummer 43, enzovoort.

In vier speelrondes wisten 2 teams alle vier de wedstrijden te winnen en was de derde plaats weggelegd voor het team dat als beste drie wedstrijden wist te winnen: Irma van de Ven en Wil Wortel. Op de tweede plaats zijn geëindigd Frie de Been en José van Groesen. De eindoverwinning ging naar Door van de Reijt en Corry Rommens.

Dank aan de wedstrijdleiding en de mensen van de catering die er voor gezorgd hebben dat niemand deze dag iets te kort gekomen is.

Volgende evenement staat gepland op 9 oktober, dan spelen we in de donkere avonduren het toernooi ‘Boulen by light by night’.

-----------------------------------------------------------------------------

Najaarstoernooi

Elk jaar is de tweede zondag in september bij ons het strijdperk van “het najaarstoernooi”. Het enige toernooi waarbij spelers van buiten de vereniging van harte welkom zijn om deel te nemen. Elk jaar weten een behoorlijk aantal boulers “van buiten” de weg te vinden naar onze accommodatie. Dit jaar was het aantal deelnemers ietsje minder dan in de vorige edities, maar dat kwam mede doordat één doublette (de voorzitter en zijn echtgenote) op het laatste moment verstek moesten laten gaan door ziekte. Toch waren er nog 29 doubletten (58 spelers) die uit mochten maken wie de winnaar was. Na 5 ronden onder perfecte weersomstandigheden werden Mariet en Johan Bax 5e, Door en André van de Reijt 4e, Corry en Peter van Kuijk 3e, Joke en Cor van Aart 2e en mochten Gerrie en Cees Polak de eerste prijs uit handen van Ad Musters ontvangen. Prijzen die gesponsord waren door Molen de Arend en onze plaatselijke Bottelier Jeroen van Dongen. Dankzij de keukenbrigade bestaande uit Han, Ria en Jopie is niemand iets te kort gekomen en is het een prachtig toernooi geworden. Een bouler “van buiten” die dit jaar niet mee deed vertelde dat hij door omstandigheden niet in had kunnen schrijven, zeer tot zijn spijt omdat het één van de meest prettige toernooien was, mede door de ontspannen en sportieve sfeer.

-----------------------------------------------------------------------------

Clubkampioenschap doubletten

Kun je drie jaar op rij het clubkampioenschap doubletten op je naam schrijven? Als je Annie en Frie de Been heet kan dat . Wat een prestatie. Dit jaar lieten ze Edward Thiele en Adrie van Oosterhout (2e plaats) en Marian en Hans v/d Lingen (3e plaats) achter zich.Een prachtig toernooi op een prachtige dag met maar liefst 24 doubletten (48 deelnemers) een heel goed bezet toernooi. De vier wedstrijdronden waren heel spannend, terwijl de vijfde ronde in alle gemoedsrust, heel ontspannen is doorgebracht. Dank aan de catering die door diverse mensen - zoals gewoonlijk - is verzorgd.

---------------------------------------------------

BBQ toernooi

Een paar jaar geleden heeft het bestuur op het punt gestaan om het barbecue-toernooi te schrappen van de activiteiten kalender. Dit wegens afnemende belangstelling.

Gelukkig is dit niet gedaan want sinds die tijd geeft het aantal deelnemers een stijgende lijn te zien. Een verschuiving van juni naar juli, het kwaliteitsvlees van Havermans en elk jaar weer topkoks om het vlees te bereiden. Wellicht dat dit allemaal redenen zijn waarom we dit jaar maar liefst 46 deelnemers aan de BBQ hadden. De BBQ die voorafgegaan wordt door het gelijknamige toernooi en dat ook dit jaar weer onder perfecte weersomstandigheden kon worden afgewerkt. Drie ronden mêlee waarbij tenslotte Ad Musters de derde plaats behaalde, Ria van Fessem de tweede en Jeanne Haasdijk met de eerste prijs aan de haal ging.

Na de prijsuitreiking stonden vlees, sausen, salades en stokbrood te trappelen om de aanwezigen te verwennen. Vlees dat op zeer professionele wijze is klaargemaakt door Edward Thiele en Leo Vermeulen die - zeer gedreven - niemand hun kunsten aan de barbecues lieten overnemen.

Het volgende rendez-vous is bij het Clubkampioenschap doubletten op zondag 11 augustus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tête à tête toernooi

Het tête à tête toernooi: je hoeft er niet zo vroeg voor uit je bed als voor het dauwtrappen, de prijzen vindt je niet op de kramen van de jaarmarkt in Den Hout en de muziek bij het Jazz Festival klinkt stukken minder dan het geluid van een carreau. Dat waren voldoende redenen om 28 leden naar onze boulebanen te lokken. Met 28 deelnemers weliswaar 2 minder dan vorig jaar, maar desalniettemin niet minder gezellig, mede dankzij het mooie weer.
Eén tegen één partijen blijken een
 stuk vlotter te verlopen dan de doubletten zodat Ad Musters (de wedstrijdleider) heeft voorgesteld om geen 4, maar 5 partijen te spelen. Het computerprogramma voorziet in een tussentijdse wijziging dus zo gezegd zo gedaan.
Na deze 5 partijen heeft Ad de eindstand op kunnen maken. Drie mensen hadden vijf partijen gewonnen zodat uiteindelijk het aantal ‘pluspunten’ de rangschikking bepaalde. Paul Plasmeijer werd derde, Theo Lammers tweede en winnaar van dit toernooi is Johan Bax geworden.
Geen foto van de drie eerst geëindigden maar een groepsfoto van alle deelnemers omdat Diny en Ad er voor hadden gekozen om iedereen in de prijzen te laten vallen.

Een koffiedienst was niet voorzien maar dankzij de bereidwilligheid van diverse leden was er altijd wel iemand om voor de koffie e.d. te zorgen.

-----------------------------------------------------------------------------

Dames- en herentoernooi

De dames en de heren spelen ieder in een eigen poule. Daarom heet het ook het ‘Dames- en herentoernooi’, een jaarlijks terugkerend evenement; dit keer met 33 deelnemers.Het weer: als Ad de Veth niet meedoet kun je er donder op zeggen dat het weer bijlange niet zo mooi is dan wanneer hij wèl aanwezig is. Desalniettemin viel het alles mee. Behalve een paar druppeltjes is het de hele dag goed te doen geweest. De wedstrijden: spannend met verrassende winnaars en talenten (Mariet Bax en Adrie van Oosterhout) die zich deze dag bevestigden. Ook met deelnemers waarvan je niet verwacht dat ze met nog 3 boules in de hand ‘het punt pakken’. Dat bevestigt maar weer eens hoe graag sommige van onze leden de wedstrijd naar zich toe willen trekken.
De uitslagen dan. Bij de dames werd Wil Wortel 3e, José van Groesen 2e en werd Mariet Bax met vier gewonnen wedstrijden winnares. Gezusterlijk eerste en tweede dus.
Bij de heren werd Ad Musters 3e, Leo Vermeulen 2e en was Adrie van Oosterhout, ook met vier gewonnen wedstrijden de sterkste.
Niet alleen voor de leden op de plaatsen 1 t/m 3 waren er prijzen. Voor de dames waren er drie linnen tassen beschikbaar gesteld door Corry Rommens in diverse thema’s door haar beschilderd. Wannahaves dus.
Al met al een zeer geslaagd toernooi dat met betere weersvooruitzichten waarschijnlijk iets meer deelnemers had opgeleverd.

-----------------------------------------------------------------------------

Photo Album


Samen boulen is samen sociaal actief bezig zijn

Een toernooi om mensen van buiten de vereniging kennis te laten maken met Boulevaart. En dat is prima gelukt met 19 niet-leden. Niet in de laatste plaats dank zij het prachtige voorjaarsweer. Ook de verzorging van de gehele dag heeft bijgedragen aan een positieve beleving bij zowel leden als niet-leden. Voor iedereen was de koffie en thee de gehele dag gratis, was er een heerlijk kopje groenten- of tomatensoep, een broodje naar keuze en een consumptie. Wat wil je nog meer ? Winnen natuurlijk. Maar dat was niet voor iedereen weggelegd. De meeste deelnemers verliezen wel eens een partij en degene die geen enkele partij van de vijf verliest valt eigenlijk automatisch in de prijzen. Het toernooi was in tweeën opgedeeld. Onze leden speelden onderling een toernooi, terwijl de leden met een introducé in een aparte poule waren ingedeeld. Meerdere winnaars dus, met verrassende uitslagen.

In de poule met de eigen leden werd Paul Plasmeijer derde, Arjan Frenks tweede en ging het “talent van het jaar” Jos van Oosterhout met de eerste plaats aan de haal.

Bij de poule met deelnemers met introducé’s (maar liefst 18 stuks) was de derde plaats weggelegd voor Ad de Veth en José van Hooijdonk, werden Johan Bax en Joop de Moel tweede en konden Toon de Been en Tini van de Vooren de eerste prijs ophalen.

Dank aan allen die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Blader eens door de foto’s voor een impressie van deze heerlijke dag.

-----------------------------------------------------------------------------

Van winter naar lente toernooi

Als de winter overgaat in de lente spelen wij traditioneel en heel toepasselijk het “Van winter naar lente toernooi”. Traditioneel was ook het weer deze keer navenant en is met een heerlijk zonnetje dit toernooi gespeeld. De nummer een speelt hierbij met de nummer laatst, de nummer twee met de nummer voorlaatst, enzovoort, mits je tenminste 20 wedstrijden in deze competitie hebt gespeeld. Door een aantal afzeggingen was het even puzzelen voor de wedstrijdleiding, maar uiteindelijk is het gelukt om 18 doubletten (36 leden) aan de start te krijgen. Zoals gewoonlijk speelde de gezelligheid de boventoon. Winnen is leuk, maar niet ten koste van alles. Na afloop van het toernooi werden door Ad Musters eerst de winnaars van de wintercompetitie (doubletten en tripletten) gehuldigd.
Nummer drie in de tripletten-competitie is Bert Segeren geworden met Johan Heemskerk op de tweede plaats. Johan Bax eindigde hierin als eerste.
Voor Paul Plasmeijer was de derde plaats weggelegd in de doubletten-competitie, werd Toon de Been tweede en het zal niemand verwonderen dat Johan Bax wederom werd gehuldigd voor de eerste plaats.
Dan het toernooi. Door van de Reijt en Ad Musters werden hierin derde, José van Groesen en Johan Bax tweede en was de overwinning en eerste plaats voor Hans van der Lingen en Sjel van Helmond met vier gewonnen wedstrijden en een positief puntensaldo van 43 (!).
Door een opgelopen blessure kon Cor van Fessem niet deelnemen. De banen waren desalniettemin door hem onderhanden genomen en heeft hij zich inzet voor de catering.
We kijken nu al vooruit naar het toernooi van 7 april waarbij deelnemers uit onze gemeente van harte zijn uitgenodigd.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carnavalstoernooi

Omdat de vaste verslaggever door griep geveld was is Ad de Veth zo vriendelijk geweest om in woord en beeld verslag te doen van ons Carnavalstoernooi.

Ons 2e toernooi van 2019 werd als vanouds een zeer gezellig samenzijn, waarbij de weergoden ons nog maar eens een keertje goed gezind waren.
Nadat de wedstrijdleiding (Ad de Veth) de deelnemers ontvangen had met de uitleg hoe er zou worden gespeeld ging het toernooi van start met 35 deelnemers, dus 3 tripletten. In eerste inst
antie nog een foutje in de software, was snel opgelost en kon er worden gespeeld.
Na de eerste ronde was er voor de deelnemers een gratis kopje koffie, na de tweede ronde een gratis kop soep, ook weer gemaakt door Han de Veth, zo ging de laatste ronde tussen 16.15 uur en 16.30 uur van start.
Na afloop van de laatste ronde kon nog net tijdig de prijsuitreiking plaats vinden, dit wegens één langdurige partij. Dat moest wel snel gebeuren, want enkele deelnemers moesten rond 18.00 uur bij ‘Ons Thuis’ zijn. Het bleek de winnares van dit toernooi te zijn, en het mag niet zo zijn dat de nummer één niet meer aanwezig is bij de prijsuitreiking. Er waren in totaal 5 deelnemers met 3 gewonnen partijen.

Uitslag:
1e Henny Segeren
2e André van de Reijt
3e Bert Segeren
4e Johan Bax
5e Door van de Reijt 

In totaal waren er 14 prijzen in de vorm van planten voor binnen en buiten.

Hierna zijn er verschillende leden wat blijven hangen en hebben gezellig met elkaar zitten nakaarten.
Op zeker moment kwam Adrie van Oosterhout binnen stappen, om te boulen voor de dinsdagavond.  
Toen werd er besloten alsnog maar met totaal 9 leden een partijtje te spelen, dan was Adrie toch niet voor niets gekomen.
Dit werd wel door hem gewaardeerd.


-----------------------------------------------------------------------------