Wat gebeurt er zoal


Snerttoernooi 19-1-2020

Het heeft er enige tijd naar uitgezien dat het een snerttoernooi zonder snert zou worden. Er kwamen maar geen reacties op de verzoeken om dit jaar de vers gemaakte snert te verzorgen. Omdat we perse niet naar soep uit blik willen (boulers spelen tenslotte ook niet met plastic ballen) is er zelfs verse snert van een plaatselijke slager geproefd. Dit viel zò tegen dat Door zich heeft opgeworpen als reddende engel. Zij heeft dit jaar de snert verzorgd. Niet voor de eerste keer want in het verleden hebben we al eens eerder van haar kookkunsten mogen genieten. Het is telkens weer – gelet op de vele positieve reacties - een groot succes.

Om in alle rust van de soep, roggebrood en spek te kunnen genieten is besloten om het toernooi in drie ronden (uiteraard mêlee) te spelen. Koffie is geschonken zonder dat de leden daar hun consumptiekaart voor hoefden te trekken. Voor de eerste keer is de koffiedienst tijdens een toernooi opgesplitst in een ochtend- en  middagploeg. Annie en Miel hebben de ochtendsessie (inclusief koeken) verzorgd. Diny en Ton (van Dongen) hebben de middagsessie voor hun rekening genomen, inclusief het serveren van de snert.

Na de drie ronden boulen hebben de wedstrijdleiders (Ad & Ad) de balans opgemaakt. Diny en Ad hadden voor 14 prijzen gezorgd, zodat een groot deel van de 48 (!) deelnemers daardoor in die prijzen viel. De eerste drie prijswinnaars worden traditiegetrouw hier altijd vermeld. Glorieus winnaar is Cees Polak geworden met (uiteraard) 3 gewonnen wedstrijden en maar liefst 33 pluspunten, hetgeen uitzonderlijk is. Tweede werd Annemarie Vermeulen met 19 pluspunten, waarna Corrie Rommens en Ad de Veth de derde plaats hebben gedeeld. In totaal waren er maar liefst 8 deelnemers met drie gewonnen wedstrijden. De complete uitslag wordt via de mail naar alle leden gestuurd.

Nog een prettige bijkomstigheid: voor de 2021-editie van dit toernooi heeft zich al een echtpaar bereid verklaard de erwtensoep te willen verzorgen.

-----------------------------------------------------------------------------

Kersttoernooi 15-12-2019

Een Boule-O-Drome voor één dag.

Jaarlijks mogen we ervaren hoe het is om een keertje overdekt te spelen. Voor ons kersttoernooi zijn we dan te gast bij Erie en Henk Lievens van Pensionstal ZeggeZicht. De ‘bak’ waar normaliter de paardjes draven is dan in gereedheid gebracht om ons Kersttoernooi te spelen.

Prettig om eens binnen te spelen, maar het is wel even wennen aan de ondergrond. Die is namelijk niet aangelegd om jeu de boules te spelen. Je boules laten rollen in het losse zand is niet te doen, dus hoog plaatsen is het motto.

52 Leden hebben deelgenomen aan editie 2019. Eén jaar is de deelname nog iets groter geweest, maar deze editie is prima bezet, temeer omdat het aantal van 52 deelbaar is door 4 en er dus geen tripletten hoefden te worden ingedeeld.

Dit jaar was er (nog) geen prijs voor de meest foute kersttrui. Kijk eens naar de foto en bedenk wie jij de prijs voor de meest foute trui zou hebben gegeven.

Na vier ronden mêlee te hebben afgewerkt zijn de winnaars bekend gemaakt.

Op de derde plaats is geëindigd Paul Plasmeijer, werd Frie de Been tweede en ging Johan Bax met de eerste prijs aan de haal.

Zoals gewoonlijk zijn de banen ook dit jaar weer opgefleurd met kerstversieringen van Anton Vermeulen.

De droom van een Boule-O-Drome is voor één dag werkelijkheid geworden. De volgende toernooien en onze competities werken we echter weer gewoon af in ons ‘Openluchttheater’.

-----------------------------------------------------------------------------

Sinterklaas-brunch-toernooi 17 november 2019

Het Sinterklaas-brunch-toernooi: een absoluut hoogtepunt qua aantal deelnemers. Maar liefst 51 leden om te boulen en nog een stuk of 4 die alleen hebben deelgenomen aan de brunch.Er zijn 3 rondes gespeeld. Na de eerste ronde koffie met roomboter banketstaaf, na de tweede ronde naar keuze groenten- of tomatensoep (van Han natuurlijk) en na de derde ronde de brunch met broodjes, kroketten en diverse soorten beleg.Als klap op de vuurpijl heeft Sint Nico-laas ons ook nog verrast met een bezoek. Vergezeld van zijn trouwe zwarte knecht heeft hij een aantal leden op rijm inzicht gegeven in hun kwaliteiten. Bretels om een einde te maken aan het uitzicht op een bouwvakkers-decolleté, pods voor de dame die zorgt voor schone hand- en andere doeken, een fietsbandenreparatieset voor een lid die (bijna) altijd op de fiets vanuit de Haagse Beemden komt, een levensgrote klem voor onze eigen muizen- en rattenvanger, een mobiele asbak voor onze (haast) enige roker, schoenpoets voor een lid die zich concentreert op de neuzen van zijn schoenen, stuiterballetjes om thuis te oefenen, boetseerklei om de geluidshinder te beperken en nog een aantal toepasselijke kadootjes.
Naast de uitslag van het toernooi had de wedstrijdleider voor ieder lid nog een chocolade letter. Het toernooi is gewonnen door Leo Vermeulen, met Johan Bax op de tweede en Cor van Fessem op de derde plaats.
Dank aan Han, Henny en Jan voor de catering en natuurlijk aan iedereen (inclusief Sint en Piet) die voor een geweldige zondag hebben gezorgd.

-----------------------------------------------------------------------------

Jubileumtoernooi 3 november 2019

Het was vandaag een speciaal toernooi. Een toernooi ter ere van 5 leden die ieder 25 jaar lid zijn van onze vereniging.Vòòr de huldiging zijn twee partijen gespeeld, waarna de vijf in het zonnetje zijn gezet door de voorzitter. Elk van de jubilarissen is geroemd om zijn of haar kwaliteiten en hun inzet voor de vereniging. Er is stil gestaan bij de datum waarop zij lid geworden zijn en wat er op dat moment in de wereld plaats vond. De verkiezing van Nelson Mandela als eerste zwarte president van Zuid Afrika tot het wereldkampioenschap voetbal in 1994; het passeerde allemaal de revue.
Voor ieder van de jubilerenden waren er bloemen, een lekker flesje wijn en een fraaie herinnering aan dit jubileum.
En dan was er ook nog een toernooi natuurlijk, dat voor de huldiging tijdens twee ronden onder droge omstandigheden kon worden gespeeld, maar daarna in een druilerige regen moest worden geëindigd. Paul Plasmeijer was de uiteindelijke winnaar met Arjan Frenks op de tweede plaats en Adrie van Oosterhout die als derde is geëindigd.

-----------------------------------------------------------------------------

Wijntoernooi

Ondanks de minder goede vooruitzichten hebben we tijdens het wijntoernooi nauwelijks last gehad van de regen. Ad Musters - onze wedstrijdleider - had op voorhand een paar scenario’s bedacht voor als de wedstrijden wegens de regen gestaakt hadden moeten worden; was gelukkig overbodig. Slechts aan het einde van het toernooi vielen er een paar druppeltjes.

Geen belemmeringen dus om er een mooi toernooi van te maken met vier partijen mêlee en wijn-gerelateerde prijzen op het einde.

Verrassende winnaars? Jazeker. Op de vierde plaats is Lucas Tonino geëindigd, met Jos van Oosterhout op de derde plaats en Jeannie Roebroeks die als tweede eindigde. Eindelijk een - verdiende - eerste plaats voor Paul Plasmeijer, die als vierde “buitenlander” de winnaars compleet maakte. Geen enkele deelnemer uit Terheijden bij de eerste vier dus. Het zei hun - als terechte winnaars - echter gegund. We kijken al uit naar 3 november als we tijdens het jubileumtoernooi maar liefst vijf (!) jubilarissen in het zonnetje zullen zetten.

-----------------------------------------------------------------------------

Van zomer naar herfst toernooi 2019

In september is het tijd voor het ‘Van zomer naar herfst toernooi’. Zo ook vandaag, waarop de zomer letterlijk én figuurlijk afscheid neemt en de herfst welkom heet. Tevens is dit de gelegenheid om de winnaar(s) van de zomercompetitie te huldigen. Zowel het podium van de doubletten- als van de triplettencompetitie.

Bij de doubletten is Johan Bax wederom eerste geworden, Henk Wijnen (verrassend) tweede en Adrie van Oosterhout derde.

In de einduitslag van de tripletten competitie komen we een paar dezelfde namen tegen. Johan Bax werd ook hier eerste, Adrie van Oosterhout tweede en legde André van de Reijt beslag op de derde plaats. Met de medailles om hun nek werden zij in de bloemetjes gezet.


Het toernooi was - mede gezien de perfecte weersomstandigheden - wederom een succes. 44 Deelnemers waarbij de nummer 1 van de eindrangschikking van de doublettencompetitie speelde met de nummer 44, de nummer 2 met de nummer 43, enzovoort.

In vier speelrondes wisten 2 teams alle vier de wedstrijden te winnen en was de derde plaats weggelegd voor het team dat als beste drie wedstrijden wist te winnen: Irma van de Ven en Wil Wortel. Op de tweede plaats zijn geëindigd Frie de Been en José van Groesen. De eindoverwinning ging naar Door van de Reijt en Corry Rommens.

Dank aan de wedstrijdleiding en de mensen van de catering die er voor gezorgd hebben dat niemand deze dag iets te kort gekomen is.

Volgende evenement staat gepland op 9 oktober, dan spelen we in de donkere avonduren het toernooi ‘Boulen by light by night’.

-----------------------------------------------------------------------------

Najaarstoernooi

Elk jaar is de tweede zondag in september bij ons het strijdperk van “het najaarstoernooi”. Het enige toernooi waarbij spelers van buiten de vereniging van harte welkom zijn om deel te nemen. Elk jaar weten een behoorlijk aantal boulers “van buiten” de weg te vinden naar onze accommodatie. Dit jaar was het aantal deelnemers ietsje minder dan in de vorige edities, maar dat kwam mede doordat één doublette (de voorzitter en zijn echtgenote) op het laatste moment verstek moesten laten gaan door ziekte. Toch waren er nog 29 doubletten (58 spelers) die uit mochten maken wie de winnaar was. Na 5 ronden onder perfecte weersomstandigheden werden Mariet en Johan Bax 5e, Door en André van de Reijt 4e, Corry en Peter van Kuijk 3e, Joke en Cor van Aart 2e en mochten Gerrie en Cees Polak de eerste prijs uit handen van Ad Musters ontvangen. Prijzen die gesponsord waren door Molen de Arend en onze plaatselijke Bottelier Jeroen van Dongen. Dankzij de keukenbrigade bestaande uit Han, Ria en Jopie is niemand iets te kort gekomen en is het een prachtig toernooi geworden. Een bouler “van buiten” die dit jaar niet mee deed vertelde dat hij door omstandigheden niet in had kunnen schrijven, zeer tot zijn spijt omdat het één van de meest prettige toernooien was, mede door de ontspannen en sportieve sfeer.

-----------------------------------------------------------------------------

Clubkampioenschap doubletten

Kun je drie jaar op rij het clubkampioenschap doubletten op je naam schrijven? Als je Annie en Frie de Been heet kan dat . Wat een prestatie. Dit jaar lieten ze Edward Thiele en Adrie van Oosterhout (2e plaats) en Marian en Hans v/d Lingen (3e plaats) achter zich.Een prachtig toernooi op een prachtige dag met maar liefst 24 doubletten (48 deelnemers) een heel goed bezet toernooi. De vier wedstrijdronden waren heel spannend, terwijl de vijfde ronde in alle gemoedsrust, heel ontspannen is doorgebracht. Dank aan de catering die door diverse mensen - zoals gewoonlijk - is verzorgd.

---------------------------------------------------

BBQ toernooi

Een paar jaar geleden heeft het bestuur op het punt gestaan om het barbecue-toernooi te schrappen van de activiteiten kalender. Dit wegens afnemende belangstelling.

Gelukkig is dit niet gedaan want sinds die tijd geeft het aantal deelnemers een stijgende lijn te zien. Een verschuiving van juni naar juli, het kwaliteitsvlees van Havermans en elk jaar weer topkoks om het vlees te bereiden. Wellicht dat dit allemaal redenen zijn waarom we dit jaar maar liefst 46 deelnemers aan de BBQ hadden. De BBQ die voorafgegaan wordt door het gelijknamige toernooi en dat ook dit jaar weer onder perfecte weersomstandigheden kon worden afgewerkt. Drie ronden mêlee waarbij tenslotte Ad Musters de derde plaats behaalde, Ria van Fessem de tweede en Jeanne Haasdijk met de eerste prijs aan de haal ging.

Na de prijsuitreiking stonden vlees, sausen, salades en stokbrood te trappelen om de aanwezigen te verwennen. Vlees dat op zeer professionele wijze is klaargemaakt door Edward Thiele en Leo Vermeulen die - zeer gedreven - niemand hun kunsten aan de barbecues lieten overnemen.

Het volgende rendez-vous is bij het Clubkampioenschap doubletten op zondag 11 augustus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tête à tête toernooi

Het tête à tête toernooi: je hoeft er niet zo vroeg voor uit je bed als voor het dauwtrappen, de prijzen vindt je niet op de kramen van de jaarmarkt in Den Hout en de muziek bij het Jazz Festival klinkt stukken minder dan het geluid van een carreau. Dat waren voldoende redenen om 28 leden naar onze boulebanen te lokken. Met 28 deelnemers weliswaar 2 minder dan vorig jaar, maar desalniettemin niet minder gezellig, mede dankzij het mooie weer.
Eén tegen één partijen blijken een
 stuk vlotter te verlopen dan de doubletten zodat Ad Musters (de wedstrijdleider) heeft voorgesteld om geen 4, maar 5 partijen te spelen. Het computerprogramma voorziet in een tussentijdse wijziging dus zo gezegd zo gedaan.
Na deze 5 partijen heeft Ad de eindstand op kunnen maken. Drie mensen hadden vijf partijen gewonnen zodat uiteindelijk het aantal ‘pluspunten’ de rangschikking bepaalde. Paul Plasmeijer werd derde, Theo Lammers tweede en winnaar van dit toernooi is Johan Bax geworden.
Geen foto van de drie eerst geëindigden maar een groepsfoto van alle deelnemers omdat Diny en Ad er voor hadden gekozen om iedereen in de prijzen te laten vallen.

Een koffiedienst was niet voorzien maar dankzij de bereidwilligheid van diverse leden was er altijd wel iemand om voor de koffie e.d. te zorgen.

-----------------------------------------------------------------------------